SPASIOCI USPELI DA SE PROBIJU DO MESTA PADA HELIKOPTERA IRANSKOG PREDSEDNIKA: Cela država strepi dok alpinisti PRETRAŽUJU BESPUĆE
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Printscreen

noVi detalji

SPASIOCI USPELI DA SE PROBIJU DO MESTA PADA HELIKOPTERA IRANSKOG PREDSEDNIKA: Cela država strepi dok alpinisti PRETRAŽUJU BESPUĆE

Planeta -

Jedan od timova za potragu i spasavanje navodno je uspeo da se probije do mesta pada helikoptera iranskog predsednika Ebrahima Raisija!

Lokalni mediji, pozivajući se na šefa iranskog Crvenog polumeseca, prenose da su spasioci tri sata nakon nesreće stigli do mesta gde je poslednji put lociran GPS signal letelice sa iranskom delegacijom koja se vraćala iz Azerbejdžana.

- Jedan od timova za potragu i spasavanje stigao je do mesta teškog sletanja helikoptera iranskog predsednika - navodi Teheran Times.

Meštani obližnjih sela pridružili su se spasilačkim ekipama, međutim, gusta magla i jak vetar otežavaju potragu. Za Raisijem prema navodima iranskih medija tragaju i alpinisti.

Iranska televizija javlja da je komandant vojske Mohamed Bageri naredio da se svi resursi vojske i Iranske revolucionarne garde usmere u operaciju spasavanja kako bi se pronašao srušeni predsednički helikopter.

Helikopter se navodno srušio u severozapadnoj regiji Varzakan koja se nalazi otprilike 600 kilometara od Teherana. Varzakan pripada iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan. Poslednji GPS signal lociran je navodno kod rudnika bakra u šumama Arsbarana.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan takođe je bio jedan od putnika helikoptera koji se srušio.

Ebrahim Raisi je inače ranije u nedelju stigao u Azerbejdžan.

Tamo je zajedno sa predsednikom zemlje Ilhamom Alijevim učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi izgrađene na reci Araz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track