PRETUKLI JE TRUDNU, A ZATIM SPALILI: Majka sedmoro dece monstruozno ubijena pre više od 25 godina, a od ubice NI TRAGA
Foto: PrintScreen Twitter

policija ponudila nagradu

PRETUKLI JE TRUDNU, A ZATIM SPALILI: Majka sedmoro dece monstruozno ubijena pre više od 25 godina, a od ubice NI TRAGA

Planeta -

Trudna sa sedmim detetom, Elizabet Henri je pretučena i delimično spaljena pre nego što je njeno telo otkriveno izvan Brizbejna 1998. godine.

Više od 25 godina kasnije, policija Kvinslenda ponudila je nagradu od 500.000 dolara za informacije koje će pomoći u rešavanju ubistva 30-godišnjakinje.

Njena porodica slomljenog srca uputila je emocionalnu molbu za pomoć u utorak.

"Nepokolebljivi smo u nadi da će biti pravde za Liz", rekla je novinarima njena sestra Dženifer Šef. „Verujem da postoje pojedinci koji poseduju ključne informacije koje mogu pomoći u rešavanju slučaja."

Gospođa Henri poslednji put je viđena u dolini Fortitude u Brizbejnu pre ponoći 11. februara 1998.

Nekoliko sati kasnije njeno telo je otkrio čovek koji je trčao pored puta u Samfordu, udaljenom 25 km. Ona je bila u četvrtom mesecu trudnoće.

Policija je saopštila da je bila nasilno napadnuta tupim, teškim predmetom i da je pronađena sa teškim povredama glave.

Odeća i tašna nikada nisu pronađeni

Odeća koju je nosila i tašna koju je imala u to vreme nikada nisu pronađeni.

Istrage su pokazale da je gospođa Henri ubijena na drugoj lokaciji i da je prebačena na drugo područje pre nego što je neko pokušao da spali njeno telo.

Njeni roditelji su preminuli bez odgovora, rekao je stariji narednik Entoni Džons. Šestoro dece gospođe Henri raslo je bez majke, a ona bi bila baka šestoro unučića da je još uvek živa.

„Njeni roditelji su izgubili ćerku, njena braća i sestre izgubili su sestru, a njena deca nikada nisu imala priliku da je upoznaju“, rekla je u utorak ćerka gospođe Henri Grejs.

'Mi kao deca morali smo da naučimo kako da budemo majka i otac, nismo imali majku da zovemo kada je život bio težak... Svaki dan živim njen gubitak.'

Policija je saopštila da nikada nije identifikovano ni oružje ni početno mesto gde je gospođa Henri ubijena. Međutim, narednik Džons je bio uveren da će ubistvo biti rešeno, rekavši da je tim za slučaj ubistava u Kvinslendu pregledao slučaj i otkrio dodatne informacije, ne otkrivajući nikakve detalje.

„Smatramo da se uz javnu pomoć, bez obzira na proteklo vreme, ovaj zločin može rešiti, počinioci mogu biti izvedeni pred lice pravde i da možemo dati neke odgovore toj porodici i prijateljima“, rekao je on.

(Kurir.rs/ DailyMail/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:19

Radnici obezbeđenja pretukli bračni par ispred kazina u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track