NASTRADALO ŠESTORO NOVOROĐENČADI: Užasan požar zahvatio bolnicu, policija saopštila da je vlasnik u BEKSTVU (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen YT

TRAGEDIJA U INDIJI

NASTRADALO ŠESTORO NOVOROĐENČADI: Užasan požar zahvatio bolnicu, policija saopštila da je vlasnik u BEKSTVU (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Najmanje šestoro novorođenčadi poginulo je u požaru u dečijoj bolnici u Nju Delhiju, saopštile su u lokalne indijske vlasti.

Vatrogasci su saopštili da su u subotu uveče izneli 12 novorođenčadi iz centra u okrugu Vivek Vihar u istočnom Nju Delhiju , ali je šestoro njih umrlo usled udisanja dima.

Veruje se da je do sada umrlo još jedno dete. Postoje različiti izveštaji o tome koliko je dece nastradalo.

Još petoro je preživelo i nalaze se na lečenju u obližnjoj bolnici, rekao je šef vatrogasne službe Delhija Atul Garg.

Požar, koji je izbio na prvom spratu bolnice, ugašen je posle oko sat vremena.

Na snimcima se može videti kako vatrogasci pokušavaju da ugase požar koji je kasno sinoć izbio u istočnom delu grada. U toku je istraga o uzroku požara.

Kako je saopštila policija, vlasnik bolnice je u bekstvu.

G. Garg je za novinsku agenciju ANI rekao da je eksplozija boce sa kiseonikom verovatno bila uzrok požara, ali za sada nema zvanične potvrde.

„Bila je to veoma teška operacija“, rekao je on za India Todai.

„Napravili smo dve ekipe. Jedna ekipa je počela da gasi požar jer je došlo do eksplozije cilindara. Može se reći da je to bio lanac eksplozija cilindara. Morali smo da se spasavamo i mi. Počeli smo sa akcijama spasavanja i beba. Nažalost, nismo uspeli da spasemo svu decu... To je tužno", rekao je šef vatrogasne službe.

(Kurir.rs/ Sky News/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track