SAŠA JE DOBILA JEZIVU PORUKU OD SVOJE SESTRE Nastala je samo nekoliko minuta pre snimka koji je užasnuo svet!
Foto: Printskrin/Privatna arhiva

UZNEMIRUJUĆE SCENE

SAŠA JE DOBILA JEZIVU PORUKU OD SVOJE SESTRE Nastala je samo nekoliko minuta pre snimka koji je užasnuo svet!

Planeta -

Sestra zatočene devojke koju drži Hamas, a koja je viđena na užasnim snimcima objavljenim ove sedmice, otkrila je srceparajuću poslednju poruku koju je dobila od sestre - samo nekoliko minuta pre nego što je oteta u Gazi.

Saša Ariev, (24) studentkinja pauzirala je studije kako bi se fokusirala na povratak kući kod svoje mlađe sestre, Karine, s kojom deli duboku i, kako kaže, 'kosmičku' vezu.

Devojke
foto: Printscreen Daily Mail

Upravo Karina Ariev vidi se u jezivom videu objavljenom ove sedmice, na kom se vidi i kako teroristi Hamasa kinje pet mladih žena koje su bile taoci u Gazi od 7. oktobra.

Snimak je cenzurisan i daje uvid u teror s kojim se suočavaju zarobljenici. Ceo video traje 15 minuta i na njemu se vide, između ostalog, i tela. Saša je rekla da je verzija bez cenzure previše eksplicitna da bi se podelila s javnošću.

Da bi poštovali porodice poginulih, iz videa su izrezali neke od najgorih scena.

Karina, ranjena i krvava, tada je još uvek nosila svoju "Snupi" pidžamu dok joj je prećeno silovanjem nakon što je oteta iz kreveta.

Samo nekoliko minuta pre snimanja videa, Karina je uspela da pošalje poslednju poruku svojoj najboljoj prijateljici i jedinoj sestri Saši. U poruci se Saša poziva da brine o njihovim roditeljima i da ostane jaka u slučaju da se Karina nikada ne vrati kući. Saša je rekla da veruje da je po izrazu očaja, straha i bespomoćnosti u Karininim očima njena sestra shvatila da bi "to mogao biti kraj".

Devojke
foto: Printscreen Daily Mail

'Videla sam razum u njenim očima, a nekoliko minuta kasnije poslala mi je poruku da, ako se ne vrati, traži od mene da čuvam naše roditelje i da budem jaka i da nastavim da živim', rekla je Saša.

'Nije rekla roditeljima da se brinu o meni. Rekla je meni da ja pazim na naše roditelje. Takvi smo mi. Mi smo jaki, i to je veza između nas i načina na koji smo ovu porodicu držali na okupu.'

'To je jedino što sam dobila od sestre. Tako su je brutalno odveli u njenoj pidžami, dok su stajali pored sa kalašnjikovima - kao u filmu'

Devojke
foto: Printscreen Daily Mail

Odluka da se snimak objavi bila je teška za porodicu. Saša je otkrila da su u početku oklevali, plašeći se emotivnog danka koje će to uzeti. Međutim, nakon više meseci čekanja bez ikakvih promena, osećali su da su primorani da podele sa svetom svoje nevolje.

Kada je prvi put videla snimak svoje sestre, Saša je rekla: 'Bilo je tako teško videti je i priznati sebi da ne sanjam. Ovo nije noćna mora. Ovo je pravi život. To je moja mlađa sestra na snimku', navodi Saša

Karina je bila u vojnoj bazi na granici Gaze kada je kidnapovana.

Snimak su napravili Hamasovi militanti koji su upali u vojnu bazu Nahal Oz, kao deo terorističkog napada u kom je ubijeno otprilike 1.400 ljudi i uzelo oko 250 drugih za taoce.

Kurir.rs/Dejli mejl/Dimtirije Petrović

Bonus video:

02:45

GAZA JE SADA OGROMNA DEČJA GROBNICA! Dugogodišnji dopisnici iz Nemačke i Turske za Kurir: Organizacije bezbednosti SU NEMOĆNE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja