TRAGEDIJA: Jana stradala u sudaru vozova, sve se dogodilo par dana nakon sahrane brata Radoslava, oglasila se i NEUTEŠNA MAJKA
Foto: screenshot Facebook

TUGA

TRAGEDIJA: Jana stradala u sudaru vozova, sve se dogodilo par dana nakon sahrane brata Radoslava, oglasila se i NEUTEŠNA MAJKA

Planeta -

Jana H. (55) tragično je preminula u sudaru vozova u Pardubicama u Češkoj samo nekoliko dana nakon što joj je stradao brat. Ona je poreklom iz Slovačke.

Kako je rekla njena majka, Jana je otišla kod roditelja u Podskalku da ih izdržava nakon smrti brata Radoslava koji je nekoliko dana ranije stradao u saobraćajnoj nesreći. Inače, žena je živela u Pragu. Vikednom je išla u Trutnov da vidi muža i decu.

"Ona je bila naša zlatna beba", rekla je majka Helena koja kaže da je ovo bolan udarac za jednu majku.

"Pre nekoliko nedelja Radoslav, sada i Jana. Njegov sin, naš unuk, upravo je završio fakultet i izgubio je i oca i tetku. Dvoje dece nas je napustilo u isto vreme. To je veliki bol", dodala je neutešna majka.

Na dan nesreće otputovala je da pomogne roditelji i podrži ih u teškim trenucima. Sada su potpuno skrhani...

Putovala u ženskom kupeu kako bi izbegla neprijatna iskustva

Jana je želela da putuje u ženskom kupeu kako bi izbegla neprijatna iskustva sa pijanim muškarcima u vozu.

"Poslednji put sam je videla kada je bila na sahrani svog brata, i kada smo razgovarali, žalila se da je u vozu bilo mnogo muškaraca, neki su bili pijani, i to joj se nije dopalo. Savetovala sam je da kupi mesto u ženskom kupeu. Njen sin joj je kupio karte za voz za Humene. Pronašao je jedno od poslednjih odgovarajućih sedišta u kupeu, gde je bila sa još tri žene", dodala je majka preminule, otkrivajući da se dugo nije odlučila da pogleda snimak sudara.

"Fotografije sa nesreće nisam mogla da pogledam odmah. Ne razumem kako je lokomotiva ostala bez ijedne ogrebotine, a prvi vagon iza njen srušen totalno", zaključila je skrhana Helena, koja se u krugu porodice u petak, juna, poslednji put oprostila od voljene ćerke, piše belsk.cz.

(Kurir.rs/ Telegraf.rs/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

05:03

Đilinški vozovi br. 4318 i 4317

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track