Janković sumnjiv i zbog kupovine zemlje u Nišu

Proces protiv gradonačlenka Ljubljane

Janković sumnjiv i zbog kupovine zemlje u Nišu

Planeta -
Okružni sud u Ljubljani je istragu protiv Zorana Jankovića i njegovih bivših saradnika počeo zbog sumnje za zloupotrebu položaja u vreme kada je Merkator kupovao u Nišu zemljište za trgovački centar

LJUBLJANA - Ljubljanski gradonačelnik i predsednik parlamentarne stranke Pozitivna Slovenija je pod sudskom istragom zbog navodne zloupotrebe položaja kod kupovine zemljišta u Nišu, u vreme kada je vodio trgovinski lanac Merkator. Sudska istraga je u toku, a iz Okružnog suda u Ljubljani agenciji STA je rečeno da su u istrazi saslušani svi svedoci i da spis još nije upućen državnom tužilaštvu.

Okružni sud u Ljubljani je istragu protiv Zorana Jankovića i njegovih bivših saradnika počeo zbog sumnje za zloupotrebu položaja u vreme kada je Merkator kupovao u Nišu zemljište za trgovački centar. Optužnica se temelji na reviziji koju je u Merkatoru 2006. godine obavila revizijska kuća Dilojt (Deloitte) i odnosi se na poslovanje Merkatora u vreme kada ga je još vodio Janković.

Janković je još u maju ove godine tvrdio da kod pomenute kupovine nije bila reč o spornim poslovima niti zloupotrebe položaja ili krivičnog dela, jer se lično nije dogovarao o sklapljanju ugovora za kupovinu tog zemljišta, a ugovor nije ni potpisao.

Prošle nedelje je Nacionalni istražni ured sproveo opsežnu akciju u kojoj je policija prikupljala dokaze o navodnim nepravilnostima u finansiranju sportsko-trgovačkog centra Stožice u istoimenom delu grada. Pretres je izvršen i kod gradonačelnika Zorana Jankovića, koji je rekao da je istraga "pucanj u prazno" i da istražitelji neće pronaći ništa novo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track