Najnovije vesti

Kinezima zabranili da uđu u francuski hotel

Objekat modne kuće „Zadig & Volter“ ima neljudska pravila

Kinezima zabranili da uđu u francuski hotel

Planeta
Mnoge je ovaj čin podsetio na čuvenu priču o parku u Šangaju s kraja 19. veka, na čijem je ulazu stajao uvredljiv natpis - „Zabranjeno za pse i Kineze“

PARIZ - Nečuveno.
Francuska modna kuća „Zadig & Volter“, koja planira da 2014. u Parizu otvori luksuzni butik-hotel, najavila je da u njega neće primati goste iz Kine. Osnivač kompanije Tjeri Gije rekao je da će menadžment hotela sa 40 apartmana birati goste koji će uživati u modernoj zgradi.

- U Parizu postoji velika potražnja za sobama i apartmanima, a mnogi ljudi traže mir i privatnost. Zbog toga u hotel, na primer, nećemo puštati turiste iz Kine - rekao je Gije, čije su izjave naišle na oštru osudu kineskih turističkih organizacija.

Mnoge je njegova izjava podsetila na čuvenu priču o parku u Šangaju s kraja 19. veka, na čijem je ulazu stajao uvredljiv natpis - „Zabranjeno za pse i Kineze“.

Inače, Francuska je poslednje dve godine postala glavna turistička destinacija Kineza, a samo u 2011. Pariz je posetilo oko 900.000 kineskih državljana. Procenjuje se da su Kinezi za dve godine potrošili oko 55 milijardi evra na smeštaj, hranu i luksuznu robu.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...