Turska artiljerijom uzvraća na granate iz Sirije
Foto: REUTERS

Rat na pomolu

Turska artiljerijom uzvraća na granate iz Sirije

Planeta -
Turska artiljerija je protekla dva dana neprekidno gađala ciljeve u Siriji, nakon što su sirijske granate usmrtile petoro civila u Turskoj. Turski parlament je juče odobrio vojne operacije u Siriji

ANKARAž - Turska je ponovo uzvratila na granatiranje iz Sirije, pošto su projektili opet pali na tursku teritoriju, javila je državna turska agencija Anadolija.

Agencija citira izjavu guvernera provincije Hataj, koji je rekao da su turske trupe "uzvratile vatru" nakon što je projektil pao u ruralno područje te provincije koja se graniči sa Sirijom. Tom prilikom niko nije povređen.

Turska artiljerija je protekla dva dana neprekidno gađala ciljeve u Siriji, nakon što su sirijske granate usmrtile petoro civila u Turskoj. Turski parlament je juče odobrio vojne operacije u Siriji.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija prevazišao je noćas podele i jednoglasno usvojio saopštenje u kome se "u najoštrijem smislu" osuđuje sirijsko granatiranje turskog grada i smrt civila, ocenivši da je to kršenje međunarodnog prava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track