Dodik: Nije poraz, dobili smo Banjaluku

Zadržali političku moć u RS

Dodik: Nije poraz, dobili smo Banjaluku

Planeta -
Ovaj grad nije zaboravio šta smo uradili i da smo ga od palanke pretvorili u evropski grad, dodao je Dodik

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ocenio je da je njegova stranka zadržala političku moć u RS i da nema razloga za nezadovoljstvo, proglašavajući, istovremeno, pobedu SNSD i Slobodana Gavranovića u Banjaluci.

"Dobili smo Banjaluku i zato čestitam našem Gavranoviću sa kojim ćemo nastaviti zajedno da radimo. Ovaj grad nije zaboravio šta smo uradili i da smo ga od palanke pretvorili u evropski grad", rekao je sinoć Dodik, a prenela je pres služba kandidata SNSD-a za gradonačelnika.

"Nema razloga da SNSD bude nezadovoljan, jer smo neke opštine dobili, a neke izgubili. Bila nam je ambicija da osvojimo Bijeljinu, što nismo uspeli, a svakako je važno što smo dobili Foču, Brod...", rekao je lider SNSD a prenela je televizija RS.

"I u onim opštinama gde smo izgubili poziciju načelnika, rezultati će pokazati da smo osvojili većinu u skupštinama", dodao je Dodik, navodeći kao primer Gradišku, gde opozicione stranke nisu imale zajedničku odborničku listu i SNSD će ostati najmoćnija politička partija. Lider SNSD je rekao da je iznenađen izbornim rezultatom u Srpcu, ali je ocenio da je važno što je stranka dobila izbore u Banjaluci. Zahvaljujući biračima u RS na odzivu i ističući da je izborni proces bio demokratski i fer, Dodik je rekao da je SNSD bio izložen negativnoj kampanji, ali je uprkos tome ostvario dobar rezultat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja