Najnovije vesti

Angelu Merkel čuva 7.000 grčkih policajaca

Kancelarka u Atini

Angelu Merkel čuva 7.000 grčkih policajaca

Planeta
Očekuje se da će njena poseta izazvati masovne nasilne proteste jer Grci smatraju da ih ona primorava na oštre mere štednje

ATINA - Grčka je danas počela primenu strogih mera bezbednosti, pred posetu Atini nemačkog kancelara Angele Merkel u utorak.

Oko 7.000 policajaca iz cele Grčke je angažovano u Atini zbog šestočasovne posete Angele Merkel, prvog dolaska nemačkog kancelara u Grčku od 2007. godine.

Mnogi Grci optužuju Angelu Merkel da primorava Atinu na oštre mere štednje, da bi Grčka dobila finansijsku pomoć.

Policija očekuje da će poseta Angele Merkel izazvati masovne nasilne proteste, javlja DPA.Angela Merkel je više puta tvrdila da su smanjivanje plata i penzija i povećanje poreza neophodne mere za smanjenje ogromnog javnog duga Grčke.

Sindikati i levičarske organizacije su za danas najavili protestni miting ispred Ministarstva finansija u centru Atine, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog novih mera štednje.

Za sutra su sindikati najavili tročasovni prekid rada, od podne do 15 časova, kada će Angela Merkel imati sastanke sa predsednikom Grčke Karolosom Papuljasom i premijerom Antonisom Samarasom.

Desničarska partija Nezavisni Grci je pozvala na formiranje ljudskog lanca oko nemačke ambasade, kao simbolički protest zbog politike Angele Merkel prema Atini.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...