Čovek bez lica strahuje za izgled svoga deteta

Anomalija

Čovek bez lica strahuje za izgled svoga deteta

Planeta -
“Presrećan sam što ću postati otac, ali ne prođe dan da ne pomislim da se moje dete može roditi sa identičnom anomalijom”, kaže Muhamed

NJU DELHI - Muhamed Latif Katana (32) iz Indije, kaže da ne može da vidi niti da radi zbog čudnih izraslina koje ima na licu, a žali se da nepoznati ljudi čim ga vide počnu da pljuju po ulici zgroženi njegovim izgledom. Ipak on je presrećan, jer je njegova supruga u sedmom mesecu trudnoće, ali on ne skriva da uveliko strahuje da je njegovo dete nasledilo bolest od njega i da će imati deformisano lice.

“Presrećan sam što ću postati otac, ali ne prođe dan da ne pomislim da se moje dete može roditi sa identičnom anomalijom”, kaže Muhamed.

Muhamed je rođen kao zdrava beba ali je imao malu izraslinu na licu. Izraslina je počela da raste i da stvara čudne i velike nabore na koži. Posle nekog vremena, nabori su mu prekrili oči, tako da Muhamed ne može da vidi.Muhamed ima dva brata i tri sestre ali je jedino dete koje ima anomalije.

Svoju sreću Muhamed je pronašao u supruzi, Salimi.

“Nijedna žena nije htela ni da me pogleda. Salima je želela da me upozna. Ona nema jednu nogu i ona je zbog toga imala problema da nađe životnog saputnika. Znali smo da smo suđeni jedno drugom”, kaže Muhamed. Latif potiče iz siromašne porodice, a pošto zbog fizičkog stanja nije sposoban da radi, Muhamed prosi tako da ne može da sazna da li beba ima neke anomalije ili ne.

“Ne možemo da priuštimo da odemo kod lekara. Lekar koji me je davno pregledao rekao mi je da ne zna uzrok moje bolesti i da ni ne pokušavam da imam decu. Nadam se da će moje dete biti zdravo”, kaže Muhamed dodajući da zbog prevelikog rizika ne sme da se operiše i nažalost, ovako će izgledati ceo život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track