Najnovije vesti

Pogubljen ubica devojčice, rekao da je nevin

Teksas

Pogubljen ubica devojčice, rekao da je nevin

Planeta
Džonatan Grin proglašen je krivim za napad, silovanje i davljenje Kristine Nil (12), čije je telo pronađeno u njegovoj kući 2000. godine, mesec dana pošto je prijavljeno da je devojčica nestala

HANTSVIL - Muškarac, čiji advokati su tvrdili da je mentalno oboleo i da zbog toga nad njim ne može da bude izvršne smrtna kazna, ipak je pogubljen zbog ubistva 12-godišnje devojčice pre više od 10 godina.

Džonatan Grin (44) je pogubljen sinoć smrtonosnom injekcijom, pošto je Vrhovni sud odbio poslednju žalbu advokata, koji su tražili da bude pošteđen, prenela je agencija AP.

Početkom ove sedmice, sudija je blokirao izvršenje kazne, međutim, žalbeni sud je preinačio tu odluku.
Upitan da li ima nešto da kaže pre izvršenja smrtne kazne, Grin je najpre rekao da nema, da bi par sekundi kasnije rekao da je nevin i da nikada nikog nije ubio.

Grin je potom primio smrtonosnu injekciju i proglašen je mrtvim posle 18 minuta. Grin je proglašen krivim za napad, silovanje i davljenje Kristine Nil, čije je telo pronađeno u njegovoj kući u Dobinu 2000. godine, mesec dana nakon što je prijavljeno da je devojčica nestala.

Porodica ubijene devojčice živi sa druge strane auto puta od Grinove kuće u Dobinu, severozapadno od Hjustona.
Grinovo pogubljenje injekcijom je 10. ove godine u Teksasu i prvo od četiri planirana ovog meseca u toj saveznoj američkoj državi.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...