Devojku ubio živom hobotnicom
Foto: Reuters

Doživotna Južnokorejcu

Devojku ubio živom hobotnicom

Planeta -
Žive hobotnice su specijalitet u Južnoj Koreji, ali je poznato da postoji opasnost od gušenja jer zbog grčenja i lepljenja pipaka može da dođe do njihovog zaglavljivanja u grlu

SEUL - Jedan Južnokoreja osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva devojke za koje je policija prvobitno mislila da se slučajno ugušila dok je jela živu hobotnicu.

Okružni sud u Inčonu, zapadno od Seula, proglasio je krivim optuženog koji je identifikovan samo kao Kim i osudio ga na doživotni zatvor zbog dela koje je sudija opisao kao "gnusni zločin".Slučaj u kome je policija optužena za nesposobnost, izazvao je ogromno interesovanje medija i javnosti u Južnoj Koreji.

Kim (31), prijavio se u motelu u Inčonu sa devojkom aprila 2010. pošto je kupio dve žive hobotnice u lokalnom restoranu. On je kasnije pozvao recepciju rekavši da mu je devojka, po imenu Jun, kolabirala i prestala da diše pošto je pojela jednu hobotnicu. Devojka je prebačena u bolnicu, ali je umrla posle 16 dana zbog oštećenja mozga.

Žive hobotnice su specijalitet u Južnoj Koreji, ali je poznato da postoji opasnost od gušenja jer zbog grčenja i lepljenja pipaka može da dođe do njihovog zaglavljivanja u grlu. Beba hobotnica se obično konzumira cela, dok se veće vrste oktopoda mogu iseći i jesti uz susamovo ulje dok se pipci još mrdaju.

Pošto je jedan pipak nađen u grlu Jun, njena porodica i policija su u prvom momentu prihvatili Kimovu priču da se ona slučajno ugušila jedući hobotnicu. Njeno telo je kasnije kremirano.

Policija je, međutim, bila primorana da ponovo otvori slučaj kada je televizija objavila priču Juninog oca da je tokom svoje istrage otkrio da je njegova ćerka neposredno pred smrt uplatila polisu životnog osiguranja. Kim je kao jedini korisnik polise podigao 200 miliona vona (189.400 dolara), otkrio je otac."Najverovatniji uzrok smrti je gušenje mekom krpom i nema dokaza da bi se zaključilo da je smrt nastupila posle gutanja hobotnice", rekao je predstavnik suda AFP.

"Žrtva je uvek imala problema prilikom žvakanja pa je nerealno verovati da je ona pojela veliku hobotnicu... a da je prethodno nije isekla", rekao je predstavnik suda. Još nije poznato da li će Kim, koji i dalje tvrdi da je nevin, uložiti žalbu na presudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track