Sirija kaže da Erdogan laže

Avionska kriza

Sirija kaže da Erdogan laže

Planeta -
Turski premijer nastavlja da laže kako bi opravdao neprijateljski stav svoje vlade prema Siriji, navodi se u saopštenju Ministarstva za spoljne poslove u Damasku

DAMASK- Sirija je optužila turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je lagao kada je izjavio da se u sirijskom putničkom avionu, koji je na putu iz Moskve bio prinuđen da sleti u Ankaru, nalazilo oružje.

"Turski premijer nastavlja da laže kako bi opravdao neprijateljski stav svoje vlade prema Siriji", navodi se u saopštenju Ministarstva za spoljne poslove u Damasku.

"Sadržaj tog aviona detaljno je dokumentovan tovarnim listom i avion nije prevozio nikakve ilegalne materijale niti oružje", dodaje se u saopštenju.

Sirijska državna televizija je, takođe, prenela saopštenje Ministarstva za informisanje, koje je uputilo izazov Erdoganu da pokaže to navodno oružje zaplenjeno iz aviona.

Erdogan je ranije saopštio da je sirijski avion, koji je na putu iz Moskve bio presretnut u turskom vazdušnom prostoru i prinuđen da sleti, prevozio "opremu i municiju za sirijsko ministarstvo odbrane".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track