Hrvati slave rođendan Ante Gotovine

Hrvati slave rođendan Ante Gotovine

Planeta -
U više hrvatskih gradova - među kojima su Knin, Zadar i Gotovinino rodno mesto Pakoštane - generalov rođendan obeležava potpisivanjem čestitki

ZAGREB - U više hrvatskih gradova danas se obeležava 57. rođendan hrvatskog generala Ante Gotovine koji je lane nepravosnažno osuđen na 24 godine zatvora zbog zločina u Oluji i sada u zatvoru Sheveningenu čeka rasplet žalbenog postupka.

Danas se u više hrvatskih gradova - među kojima su Knin, Zadar i Gotovinino rodno mesto Pakoštane - generalov rođendan obeležava potpisivanjem čestitki. Iz Pakoštana je čestitka u ime opštine već poslata u Hag gde je Gotovina već sedmu godinu zatvoren.

Misa u tom mestu 12. oktobra je tradicionalno posvećena Gotovini, za čije su se zdravlje katolički vernici pomolili i ove godine.Građani čestitku potpisuju u Kninu i Zadru, a uveče se u Kninu priprema veliki program uz bakljadu. Osim što će se potpisivati čestitka, za generala je pripremljen i poklon - portret Ante Gotovine, u tehnici ulja na platnu.

Događaj organizuje internet stranica Braniteljski portal, a sve će se odvijati kod spomenika hrvatske pobede u Oluji.Veče posvećeno rođendanu Ante Gotovine u Zadru je nazvano "Generale, uveksmo u mislima s vama", a u pozorištu lutaka potpisivaće se čestitka i održati pesničko veče.Veteranska udruženja organizovala su i prigodni skup u parku Zrinjevac u centru Zagreba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track