Potop na ulicama Zadra 3. deo

Nepogoda

Potop na ulicama Zadra 3. deo

Planeta -
Ovo je treći put za manje od dva meseca da je Zadar poplavljen zbog obilnih kiša koje više pogađaju gradove na severnom i srednjem Jadranu nego u unutrašnjosti

ZAGREB - Obolna kiša u petak posle podne poplavila je Zadar, kao i šire područje grada, pa su vatrogasci za samo pola sata primili više desetina zahteva za ispumpavanje vode iz raznih objekata.

Osim u prigradskim kvartovima, problema ima i u centru grada i u ulicama na prilazima bedemu, koji okružuje staro jezgro grada, a u pojedinim ulicama privremeno je zabranjen saobraćaj, javili su lokalni mediji.

Ovo je treći put za manje od dva meseca da je Zadar poplavljen zbog obilnih kiša koje više pogađaju gradove na severnom i srednjem Jadranu nego u unutrašnjosti.

Hrvatski mediji prenose da je zbog nestabilnog vremena nemoguće dati konkretnije prognoze osim da će celi predstojeći vikend bit će izrazito nestabilan. U nedjelju će jak jugo biti uvod u još kišovitija prva tri dana naredne sedmice kada se u mnogim delovima Dalmacije očekuju ekstremno velike količine kiše, čak i znatno veće od lokalno zabeženih tokom današnjeg dana...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track