CRNI PETAK U BEJRUTU: Bomba razorila centar, Libanci broje mrtve
Foto: Reuters

Snažna eksplozija

CRNI PETAK U BEJRUTU: Bomba razorila centar, Libanci broje mrtve

Planeta -
Prema prvim izveštajima s lica mesta, poginulo je najmanje 8, a ranjeno 78 ljudi
1 / 5 Foto: Reuters

BEJRUT - U snažnoj eksploziji koja je danas potresla centar Bejruta, poginulo je najmanje osmoro ljudi, dok je 78 ranjeno, objavila je nacionalana novinska agencija.

Ovo je prvi napad automobilom bombom u libanskoj prestonici od 2008. godine.

Libanska agencija, navodeći izvor iz službe za civilnu odbranu, objavila je da je eksplozija odjeknula na samo 200 metara od sedišta Hrišćanske partije, Falange, koja je neprijateljski nastrojena prema režimu predsednika Bašara al Asada u susednoj Siriji.

Napad se dogodio u vreme sve jačih tenzija i podela u Libanu, izazvanih sukobima u Siriji, preneo je Frans pres.Fotograf te agencije rekao je da su u eksploziji uništene dve stambene zgrade, dok je jedna, iz koje članovi Crvenog krsta evakuišu povređene.

Džordž Ketane, koji rukovodi operacijom Crvenog krsta, rekao je da je povređeno najmanje 37 ljudi.I ministar unutrašnjih poslova Marvan Šarbel izašao je na mesto prve eksplozije automobila bombe u Libanu od 25. januara 2008, kada su ubijeni glavni istražitelj za antiterorizam i još troje ljudi.

Najveći napad automobilom bombom od libanskog građanskog rata (1975-1990.) dogodio se 14. februara 2005, kada su poginuli bivši premijer Rafik Hariri i još 22 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track