PREŽIVEO: Mali pas otrovan pa živ zakopan

Zločin

PREŽIVEO: Mali pas otrovan pa živ zakopan

Planeta -
Sabrina Zamora, predsednica udruženja za zaštitu životinja kazala je da je mali beli pas sa crnim uvetom jedva disao kada je bio izvučen iz zemlje nedaleko od pešačke staze koja vodi pored jezera

PARIZ - Jedan Džek Rasel terijer uspeo je da preživi nakon što je otrovan i živ zakopan zahvaljujući čitavom nizu spasilaca: čoveku koji ga je pronašao i otkopao, vatrogascima koji su ga hitno prevezli u veterinarsku stanicu i veterinaru koji ga je izlečio.

Pas, po imenu Itan, vratio se iz mrtvih upravo na svoj treći rođendan.

Sabrina Zamora, predsednica udruženja za zaštitu životinja u Šarlvil-Mezjeru, 200 kilometara severoistočno od Pariza, kazala je da je mali beli pas sa crnim uvetom jedva disao kada je juče bio izvučen iz zemlje nedaleko od pešačke staze koja vodi pored jezera.

"Ovo je pravo čudo. To se može videti samo na filmu", izjavio je veterinar Filip Mišon, dodajući da je pas nakon 24-časovne nege vraćen u život potpuno neozleđen.

On i Zamora su ispričali da je jedan pešak slučajno primetio pomeranje tla, što je najverovatnije bilo uzrokovano konvulzijama kod psa zbog trovanja. Čovek je otišao po lopatu i iskopao nesrećnog Itana koji je tog dana punio tri godine.

Pas je identifikovan pomoću mikročipa. Policija istražuje njegovog vlasnika koji je policiji izjavio da ga je poklonio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track