Hrvatski tinejdžer: Sramota me što živim u Hrvatskoj!
Foto: AP

Dobio 10.000 lajkova

Hrvatski tinejdžer: Sramota me što živim u Hrvatskoj!

Planeta -
Fran Sarajlija (14) na Fejsbuku je pitao Vladu Hrvatske kako im nije žao siromašne bake koja nema ni za hleb

Sramota ga što živi u Hrvatskoj.

Tinejdžer Fran Sarajlija, kako mu je ime na Fejsbuku, koji ima samo 14 godina, na Fejsbuk stranici Vlade Republike Hrvatske objasnio je zašto se stidi što živi u "lepoj njihovoj". Naime, ušao je u pekaru i video baku kako prosi i traži za hleb. Skrhan tim prizorom kaže da joj je on kupio ne jedan nego tri i upitao vladu kako im nije žao svojih siromašnih stanovnika.

Admin profila Vlade Hrvatske je odgovorio tinejdžeru da se ne može sve odmah srediti i da za to treba vremena, da je potrebno strpljenje i da rezultati stižu. Rasprava se zahuktala, a njegov post je dobio preko 10.000 lajkova i ima više od 500 komentara. Neki čak smatraju da je dečak namerno postavio post da bi umanjio uspehe Vlade Hrvatske, a većina deli mišljenje ovog dečaka.

Pročitajte u celosti šta je tinejdžer napisao: "Slušaj ovu scenu. Znači ja i moj prijatelj Patrik danas uđemo u pekaru da kupimo pizzu pre škole. I uđem ja unutra i vidim baka 80 godina unutra prosi. E sad ne prosi ona novac nego HRANU, HRANUUU. Pa kako vam nije žao, kakooo??!? Meni se srce slomilo. Tražila je malu zemlju od 2.35 kuna, ma kupio sam joj ih 3. Eto, imam 14 godina i sram me što živim u Hrvatskoj!".

Odgovor Vlade Hrvatske:"Ova Vlada na vlasti je 10 meseci. Fran, znamo kakva je situacija ali radi se, svaki dan, ne ide preko noći. Teško je rešiti probleme koji su se gomilali godinama i nisu se rešavali. Potrebno je još malo strpljenja, ali rezultati stižu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja