Kastro: Neću još da mrem!

Elias Haua, savetnik predsednik Ugo Čavesa

Kastro: Neću još da mrem!

Planeta -
Haua je naveo da je Kastro dobrog zdravlja i bistrog uma, pošto je pet sati proveo sa njim u razgovoru, prošlog vikenda, kada su razgovarali o politici, istoriji, kulturi i turizmu

HAVANA - Fidel Kastro je živ i zdrav, izjavio je Elias Haua, bivši venecuelanski potpredsednik i aktuelni savetnik predsednika Uga Čavesa, čime je demantovao glasine da je bivši kubanski lider na samrti pošto je pretrpeo jak moždani udar.

Haua je naveo da je Kastro dobrog zdravlja i bistrog uma, pošto je pet sati proveo sa njim u razgovoru, prošlog vikenda, kada su razgovarali o politici, istoriji, kulturi i turizmu, prenela je agencija AP.

"Bio je ljubazan i vratio me u hotel", izjavio je juče Haua, posle razgovora s Kastrom (86) i dodao da je vremešni kubanski lider izgledao "veoma dobro".

Kastrovo dugo odsustvo iz javnosti podgrejalo je "maštu" blogera i dovelo do višenedeljnih glasina na Tviteru da je mrtav ili da je na samrti.

Pošto su Venecuelanca dovezali do hotela "Nasional" u Havani, Kastro je kratko razgovarao i s direktorom hotela Antonio Martinesom Rodrigesom pre nego što je otišao.

"Da, bio je ovde juče, isti stari Fidel s njegovom bradom i ružičastim obrazima. Delovao je dobro", potvrdio je i Martines za agenciju Rojters.

Kastro je bio prvi sekretar Centralnog komiteta kubanske komunističke partije od njenog osnivanja oktobra 1965. i neprikosnoveni kubanski lider do 2006. kada je, zbog lošeg zdravstvenog stanja, bio prinuđen da odstupi sa svih državničkih funkcija.

Kastro napisao članak za medije

Bivši kubanski lider Fidel Kastro napisao je članak za kubanske državne medije u kome je kritikovao one koji šire glasine da je na samrti, javlja danas AP. Kastrov članak je jutros objavljen na državnom sajtu Kuba dibejt (Cubadebate), što je najnoviji dokaz da je bivši kubanski predsednik živ i zdrav, posle višenedeljnih glasina da je ozbiljno bolestan i na smrti.Kubanski lider je objavio i svoje fotografije kako stoji napolju s košuljom koju obično nosi i kaubojskim šeširom, uključujući i onu kaka čita Granmu (Granma), dnevnik kubanske Komunističke partije od (prošlog) petka, dodaje AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track