Od mrtvačnice hotel!

Odmor iz horor filma

Od mrtvačnice hotel!

Planeta -
U njoj su sačuvani mermerni stolovi za obdukcije, frižideri za odlaganje tela kao i velike kade od nerđajućeg čelika u kojima su se prali leševi

SIDNEJ - Australijanac Hedajn Pirs planira da jednu mrtvačnicu u Tasmaniji, u kojoj su se nekada obavljale obdukcije i odlagala tela psihijatrijskih pacijenata, renovira u hotel.

Mrtvačnica je napuštena pre desetak godina kada je zatvorena psihijatrijska bolnica kojoj je pripadala.

"U njoj su sačuvani mermerni stolovi za obdukcije, frižideri za odlaganje tela kao i velike kade od nerđajućeg čelika u kojima su se prali leševi. Predivno", kazao je u izjavi za AFP australijski preduzetnik, koji se nada da će hotel privući veliki broj turista željnih avanture od koje podilazi jeza.

Pirs je pre nekoliko godina kupio imanje sa pet zgrada iz kolonijalnog doba koje su služile kao paviljoni za smeštaj mentalnih bolesnika kao i mrtvačnicu, sagrađenu 1950-ih s namerom da ih renovira i pronađe im neku atraktivnu namenu.

On se nada da će hotel, u kome će sobe moći da se rezervišu putem interneta, otvoriti početkom 2013."Ovo je predivno istorijsko zdanje", kazao je on, dodajući da je ubeđen da će imati puno gostiju tokom cele godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track