Sendi podelila Srbe: Jedni bodre, drugi mole za spas
Foto: Rojters

Čudo na Fejsbuku

Sendi podelila Srbe: Jedni bodre, drugi mole za spas

Planeta -
Mnogi Srbi su molili za spas američkog naroda koji je pogođen nezapamćenim nevremenom

NJUJORK - Uragan Sendi podelio Srbe.

Čitav svet pretio je noćas dešavanja na istočnoj obali Amerike. Najmanje 16 ljudi je poginulo, a bar 6,2 miliona širom američkog istoka ostalo je bez struje usled udara uragana "Sendi", koji je pogodio istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država. Izazvao je potpuni haos na ulicama Njujorka, Atlantik Sitija, Nju Dersija.

Dok uragan sve pustoši u Americi, u Srbiji na Fejsbuku je formirana grupa "Sendi, Srbi su uz tebe", na kojem se nalazi samo slika i komentar.

Međutim, mnogi Srbi se i mole da za spas Amerike, pa je tako na statusu grupe "Ne psuj Boga" napisano da se ne širi mržnja i da nikome ne želimo zlo nikome.

"Na zlo nikad ne odgovarajte zlom, veli svetitelj naš Pavle! Primjetio sam razne statuse na račun oluje koja se očekuje u SAD-u, budite mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi, ne svetite se ne pišite svašta, ne širite mržnju! Ako smo Hrišćani, Pravoslavci, ne možemo onda riječnikom zla govoriti! Nije narod kriv ništa ako ima vlastodršce naopake, nije ni Američki narod kriv zbog zlodjela koje su nam počinili njihovi čelnici. Mnogo je djece tamo evakuisano, zar njima da želimo zlo!? Znam da će te reći, mnogo je i naše djece stradalo u bombardovanju, ali neka Gospod pogleda sve, i neka On sudi svima, ne stavljajmo se u Njegovu ulogu! Budimo ljudi!", napisano je na statusu koji je lajkovalo 650 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track