Putin ne odgovara na pitanja građana
Foto: Reuters

Drugi format

Putin ne odgovara na pitanja građana

Planeta -
Umesto direktne linije organizovaće veliku konferenciju za novinare

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin ove godine neće održati „direktnu liniju“ sa građanima, kako je praktikovao poslednjih 10 godina, a umesto toga organizovaće veliku konferenciju za novinare, piše danas list Komersant.

Pres sekretar predsednika Dmitrij Peskov potvrdio je listu da neće biti „direktne linije“, rekavši da će ona dobiti „drugi format“.

Prema podacima lista, taj drugi format biće pres konferencija koja će biti održana krajem novembra.Peskov je takođe naveo da se za sada ne zna datum proglasa predsednika Federalnoj skupštini, a prema rečima izvora lista u Kremlju, priprema dokumenta se otegla jer je to prvi proglas novog predsednika i zato treba da sadrži „ozbiljne strateške orijentire i da bude detaljno konceptualno razrađen“.

Prva direktna komunikacija Putina sa građanima održana je 2001. putem telemosta iz raznih tačaka zemlje, telefonskih poziva i pisama i tada je odgovorio na 47 pitanja .Direktna linija je postala praksa svake godine izuzev 2004. kada je Putin organizovao veliku pres konferenciju u Kremlju, pri čemu je on tu praksu nastavio i kada je 2008. postao premijer.

Ostaće zapamćena direktna linija 2010. godine kada je umesto uobičajenih dva do četiri sata ruski lider skoro 4,5 sata odgovarao na pitanja građana, a prošle godine u decembru „Razgovor sa Vladimirom Putinom, koji su prenosili Prvi kanal i TV Rosija, trajao je četiri sata i 33 minuta i gledalo ga je skoro 40 odsto tv auditorijuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track