Danska stranka za seks između brata i sestre?!
Foto: Wikipedia

Podržavaju incest

Danska stranka za seks između brata i sestre?!

Planeta -
Funkcionerka Crveno-zelene koalicije Pernile Skiper izjavila je nije na državi da se meša u to ko sa kim treba da ima decu dodajući da je to "groteskan i zastareo pogled na seks i vrste porodica"

KOPENHAGEN - Danska parlamentarna stranka Crveno-zelena koalicija, uz čiju podršku manjinska vlada levice ima parlamentarnu većinu, saopštila je da se zalaže za ukidanje zakonskog paragrafa koji kriminalizuje seksualne odnose između brata i sestre.

Funkcionerka te stranke Pernile Skiper izjavila je za dnevni list "Politiken" da "nije na državi da se meša u to ko sa kim treba da ima decu", dodajući da je to "groteskan i zastareo pogled na seks i vrste porodica".

Crveno-zelena koalicija smatra da iz važećeg zakona u Danskoj treba izbaciti paragraf koji određuje da će "onaj ko ima seksualne odnose sa bratom ili sestrom biti kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju do dve godine".

Kako prenosi "Politiken", vodeća vladajuća stranka, socijaldemokrati, odbacuje ovaj predlog, a preostale dve vladajuće partije, Socijalistička narodna stranka i Socijalni liberali, će se izjasniti na osnovu izveštaja Komisije za krivični zakon o ovoj problematici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track