Masovni ubica pre pokolja objavio manifest mržnje

Manijak krvavih ruku

Masovni ubica pre pokolja objavio manifest mržnje

Planeta -
Pre ubistva, Vinogradov je na ruskoj društvenoj mreži "VKontakte" postavio manifest, po uzoru na norveškog masovnog ubicu Andersa Brejvika, u kojem je opisao svoju mržnju prema čovečanstvu i želju da ubije što više ljudi, navodi "Raša tudej"

MOSKVA - Dmitrij Vinogradov, koji je zbog neuzvraćene ljubavi ubio petoro svojih kolega, uključujući i ženu koju je voleo, i još dvoje ranio na radnom mestu u jednoj farmaceutskoj kompaniji u Moskvi, prethodno je na Internetu objavio svojevrstan manifest mržnje.

"Ujutru, 7. novembra 2012, osumnjičeni je ušao u kancelariju farmaceutske kompanije gde je radio i ispalio više hitaca iz sačmare koju je posedovao. Kao rezultat, tri muškarca i dve mlade žene koji su sedeli na svojim radnim mestima ubijeni su na licu mesta, a još jedan muškarac i jedna mlada žena su ranjeni i primaju medicinsku pomoć", saopšila je bezbednosna služba ruske kompanije "Rigla".

Ubica je uhvaćen i nalazi se policijskom pritvoru.

"On je rekao istražiteljima da se zaljubio u devojku koja je bila farmaceut, ali da njegova osećanja nisu bila uzvraćena. Zbog toga se opijao pet dana i danas je došao i otvorio vatru", potvrdio je neimenovani izvor iz ruske policije dodavši da je pucao na one koji su odgovorni za njegovu neuzvraćenu ljubav.

"Izlazio sam sa jednom devojkom dugo, ali u januaru ove godine smo raskinuli. Hteo sam da se pomirimo ali to nije uspelo", rekao je Vinogradov policiji, preneo je portal "Lajf njuz".

"U martu sam kupio pušku sa 200 metaka", rekao je on. Portal prenosi da je želeo da ubije kolege jer je mislio da su oni rekli Ani da okonča vezu sa njim, a on je želeo da njegova bivša devojska vidi ubistva.

"Otišao sam u kancelariju gde je Ana radila i rekao kolegama "zdravo", a zatim sam počeo da pucam baš pred njom", rekao je Dmitrij navodno policiji. "Želeo sam da vide da sam "kul" a onda sam hteo da se ubijem".

Vinogradov je očigledno bio poznat obezbeđenju koje mu je dozvolilo da unese puške koje su bile registrovane na njegovo ime.

Pre ubistva, Vinogradov je na ruskoj društvenoj mreži "VKontakte" postavio manifest, po uzoru na norveškog masovnog ubicu Andersa Brejvika, u kojem je opisao svoju mržnju prema čovečanstvu i želju da ubije što više ljudi, navodi "Raša tudej".

"Siguran sam da imam dobar razlog da verujem da je celo čovečanstvo kancer koji živi na planeti. Još 2011. godine svetska populacija je dostigla sedam milijardi i to uprkos činjenici da je sadašnja potrošnja već iscrpela resurse Zemlje", napisao je on.

On zatim piše da u svetu nije bilo dovoljno ratova ili bolesti i da prirodna selekcija više ne funkcioniše.

"Mrzim ljudsko društvo, mrzim što sam deo toga, mrzim besmislenost ljudskog života, jedini način da ga opravdam jeste da uništim što je moguće više tog gnoja", piše u dokumentu.

Manifest se završava pozivom da ljudi treba da "shvate da nisu poželjni ovde, da su genetsko đubre na Zemlji zbog greške evolucije. Đubre koje treba uništiti".

Komentarišući ovo psihijatar Mihail Vinogradov je povukao paralele između Dmitrija i Brejvika. "Najverovatnije da je reč o šizofreniji. Katalizator u ovoj situaciji bi mogao da bude podsmeh kolega ili činjenica da se ne uklapa u okolinu".

Dmitrijeva majka je takođe potvrdila da je njen sin imao problema i da je posle raskida sa devojkom zapao u depresiju nakon čega je potražio psihološku pomoć te da je dobio lekove koje međutim u utorak nije uzeo.

Ona je još rekla da je poslednjih šest meseci Dmitrij vežbao gađanje na jednom imanju nedaleko od Moskve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track