Vojnici EUROFOR pretukli devojku u Banjaluci

Bahato

Vojnici EUROFOR pretukli devojku u Banjaluci

Planeta -
Pripadnici EUFOR-a prišli su oko 4.15 sati djevojci na ulici i nešto je pitali na njoj nerazumljivom jeziku, nakon čega su je uhvatili za nos i počeli fizički da je maltretiraju

Dvojica pripadnika EUFOR-a iz LOT tima stacioniranog u Tuzli u nedelju ujutru brutalno su pretukla djevojku i mladića u ističe izvora blizak istrazi Ulici cara Dušana u Banja Luci Pripadnici EUFOR-a prišli su oko 4.15 sati djevojci na ulici i nešto je pitali na njoj nerazumljivom jeziku, nakon čega su je uhvatili za nos i počeli fizički da je maltretiraju.

Potom su je oborili na beton i nastavili da je tuku rukama i nogama. Vidjevši šta se dešava sa djevojkom, njen kolega, koji je bio u neposrednoj blizini, pritrčao je da joj pomogne.Pripadnici EUFOR-a počeli su i njega da tuku, a kada je naišla policijska patrola, bacili su ga na policijski automobil na kojem je od udara razbijen retrovizor i ulubljena karoserija. Policijska patrola uhapsila je pripadnike EUFOR-a i sprovela ih u zgradu policije.

Po dolasku u prostorije policije, pripadnici EUFOR-a, vidno pijani, psovali su i provocirali policajce, pokazući identifikacione kartice EUFOR-a i tražili da budu pušteni, pozivajući se na imunitet. Oni su, nakon kraćeg zadržavanja u policiji, pušteni na slobodu.

Kako se nezvanično sazaje, pripadnici tuzlanskog LOT tima EUFOR-a su državljani Turske.

Povređenoj devojcu je konstatovana kontuzija kuka, i ona je posle lekarske pomoći puštena na kućno lečenje...

Komandant turskog bataljona: Austrijski vojnici, jedan Turčin

Komadant turskog bataljona pri snagama EUFOR-a u BiH, brigadni general Fatih Ilhan demantovao je navode o hapšenju pripadnika turskih snaga zbog napada. - Privedena dvojica vojnika nemaju veze sa turskim bataljonom. Oni su pripadnici austrijske vojske - rekao je Ilhan. Ilhan je rekao da je komanda turskog bataljona istražila taj slučaj i došla do zaključka da vojnici vrše dužnost u austrijskoj vojsci i da je jedan od njih turski državljanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track