Zbog gej parade Šveđani opet klevetali Srbe
Foto: KURIR

Prizemno

Zbog gej parade Šveđani opet klevetali Srbe

Planeta -
Prema saopštenju Švedske radiodifuzne komisije do sada je stiglo preko 30 pritužbi na emisiju jutarnjeg programa u kome su žestoko oklevetani Srbi

STOKHOLM - Švedska organizacija koja se bavi ljudskim pravima "Justitia Pax Veritas" (JPV) podnijela je 6. novembra žalbu Švedskoj radiodifuznoj komisiji zbog jutarnjeg programa švedskog prvog radio kanala P1 čija je tema bila otkazivanje ovogodišnje "Parade Ponosa" u Beogradu.

U njihovoj žalbi naglašeno da je iznešeno više neopravdanih i selektivnih teorija, kao i par grubih i pogrdnih presuda, koje su se ticale ljudi u Srbiji u ovom radio programu.

- Ovo je tako grub i selektivan i krajnje proizvoljan program koji je direktna prijetnja slobodi govora i demokratiji. Sa ovakvim tipom "reportaža" moguće je oklevetati bilo koju etničku grupu, kao i LGBT osobe - rekao je predsjedavajući organizacije "Justitia Pax Veritas".

Prema saopštenju Švedske radiodifuzne komisije do sada je stiglo preko 30 pritužbi na emisiju jutarnjeg programa u kome su žestoko oklevetani Srbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track