Vozovi ponovo idu prugom Podgorica-Bijelo Polje

Normalizovan saobraćaj

Vozovi ponovo idu prugom Podgorica-Bijelo Polje

Planeta -
Trodnevni prekid usledio je posle sudara lokalnog putničkog i radnog voza kod Mojkovca u kojem su poginula dva radnika

PODGORICA - Železnički saobraćaj na pruzi Podgorica-Bijelo Polje normalizovan je danas, nakon trodnevnog prekida zbog sudara lokalnog putničkog i radnog voza kod Mojkovca. Železnička nesreća dogodila se u utorak veče kada je lokalni putnički voz u tunelu kod Mojkovca naleteo na građevinsku mašinu novosadske firme "Zgop" koja je na tom delu izvodila radove na sređivanju pruge.Na licu mesta stradali su radnici novosadske kompanije Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), dok je 45 osoba povređeno.

U bolnici u Bijelom Polju zadržano je sedmoro teže povređenih, ali se svi oni nalaze van životne opasnosti.Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju odredilo je pritvor od 30 dana za trojicu uhapšenih, koji su osumnjičeni da su odgovorni za železničku nesreću kod Mojkovca.

Uhapšeni su šef gradnje firme "Zgop" Veljko Marković iz Inđije, kao i otpravnici stanica u Mijatovom kolu i Mojkovcu Novo Rosić i Golub Dulović.

Oni su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su narušili bezbednosni protokol železnice.Crnogorski predsednik i premijer, Filip Vujanović i Igor Lukšić, zatražili su od nadležnih istražnih organa da u najkraćem roku utvrde okolonosti pod kojima je došlo do železničke nesreće kod Mojkovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track