Pohapšeni otmičari Berluskonijevog knjigovođe

Dolijali

Pohapšeni otmičari Berluskonijevog knjigovođe

Planeta -
Milanska policija uhapsila je trojicu Italijana i trojicu Albanaca, koji su 15. oktobra oteli Spinelija i njegovu suprugu

RIM - Italijanska policija uhapsila je šestoricu ljudi zbog otmice Đuzepea Spinelija, knjigovođe Silvija Berluskonija, i pokušaja ucene bivšeg premijera.

Policija u Milanu je saopštila da je uhapsila trojicu Italijana i trojicu Albanaca, koji su 15. oktobra oteli Spinelija i njegovu suprugu.

Narednog dana su primorali knjigovođu da telefonira Berluskoniju i kaže mu da, u zamenu za 35 miliona evra, može da dobije dokumenta koja bi mogla da mu pomognu pred sudom.Otmičari su, navodno, rekli Spineliju da bi dokumenta mogla da promene prošlogodišnju presudu suda, prema kojoj je

Berluskonijeva kompanija Fininvest dužna da plati 560 miliona evra suparničkoj kompaniji CIR. Nije, međutim, navedeno o kakvim je dokumentima reč.

Berluskoni je smesta o tome obavestio svog advokata Nikolu Gedinija, koji je preuzeo na sebe kontakte sa Spinelijem i otmičarima, a policija je o tome obaveštena tek sledećeg dana, preneo je Rojters. Gedini je rekao da je Spineli preko telefona zvučao uplašeno i u šoku.

Policija je na konferenciji za novinare navela da otmičari nisu dobili nikakav novac.Istraga je do juče vođena u tajnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track