FANATICI: Blokirali sklonište od apokalipse!

Francuska protiv fanatika

FANATICI: Blokirali sklonište od apokalipse!

Planeta -
Zabranjen pristup planini Pik de Bugaraš da se oni koji veruju u majanski kalendar i smak sveta 21. decembra ne bi masovno okupljali

PARIZ - Preventiva.Francuske vlasti zabranile su pristup planini Pik de Bugaraš na jugozapadu zemlje zbog stotina fanatika koji tamo hrle verujući da će samo na tom mestu uspeti da se spasu od smaka sveta, koji prema majanskom kalendaru treba da nastupi 21. decembra 2012. Oni koji veruju da će svet nestati za tačno mesec dana ubeđeni su da se ispod planine Pik de Bugaraš nalaze svemirski brodovi koji će ljude sa tog mesta u trenutku kataklizme odvesti sa ove planete.Erik Freslinar, predstavnik za tu francusku oblast, kazao je na konferenciji za novinare da je blokirao pristup planini iz bezbednosnih razloga i najavio razmeštanje oko 100 policajaca i vatrogasaca oko sela Bugaraš u podnožju Pik de Bugaraša.- Očekujemo dolazak ljudi koji veruju u kraj sveta. Ovo radimo zbog bezbednosti - rekao je Freslinar.Stanovnici sela Bugaraš tvrde da je svakim danom sve više „ezoterika“, kako nazivaju ljude koji se skupljaju oko planine u iščekivanju spasenja. Primećuju da dosta njih nosi bele haljine, a neki se ne ustručavaju ni da šetaju skroz goli.U osnovi mita navodnog proročanstva o kraju sveta 21. decembra 2012. nalazi se okrugli kamen koji su isklesale Maje oko 669. godine naše ere, a otkriven je početkom 20. veka na jugoistoku Meksika. Na kamenu se nalazi kalendar kojim su Maje počele da računaju od 3114. godine p.n.e. označavajući vreme ciklusima od 394 godine koji se zovu Baktuni. Trinaest je bio značajan i sveti broj za Maje i oni su zapisali da se trinaesti Baktun završava 21. decembra 2012, što su mnogi protumačili kao siguran smak sveta.

Stotine fanatika već su pohrlile na planinu Pik de Bugaraš
Stotine fanatika već su pohrlile na planinu Pik de Bugaraš

Bogataši se obezbediliZa razliku od običnih ljudi, koji će smak sveta dočekati u svojim kućama ili po planinama, pojedini bogataši izgradili su sebi skloništa, koja bi trebalo da im omoguće da prežive kataklizmu. Četvoro neimenovanih milijardera već je kupilo ekskluzivne stanove u vrednosti od sedam miliona dolara u silosu ispod zemlje u Kanzasu. U njemu će moći da prežive nuklearnu katastrofu, solarne oluje, terorističke napade, pa i pandemije smrtonosnih bolesti. Silos je ograđen betonskim zidom debljine tri metra, a proteže se 53 metra pod zemljom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track