Požar progutao stotinu radnica
Foto: Rojtoers

Daka

Požar progutao stotinu radnica

Planeta -
Poginulo je najmanje 112 ljudi, pretežno radnica, pošto je vatra zahvatila sedmospratnu fabriku

DAKA - U požaru u fabrici konfekcije u Daki, poginulo je najmanje 112 ljudi, pretežno radnica, pošto je vatra zahvatila sedmospratnu fabriku i strahuje se da to nije konačni broj žrtava, saopštila je danas policija Bangladeša.

Požar u lokalnoj kompaniji "Tazrin fešens" (Tazreen fashions) izbio je kasno sinoć i do nedelje ujutru, po lokalnom vremenu, vatrogasci su pronašli 100 beživotnih tela, potvrdio je direktor za operacije vatrogasnog odeljenja, major Mohamed Mahbub za agenciju AP.

On je dodao je da još 12 ljudi koje je pretrpelo povrede posle iskakanja iz zgrade kako bi pobegli od vatre, kasnije preminulo u bolnicama i najavio da bi broj poginulih mogao da poraste i da se nastavlja potraga za telima žrtava.

Požar je izbio u fabrici u Ašulia, industrijskoj zoni prestonice i počeo je u prizemlju i brzo se širio, zarobivši nekoliko stotina radnica koje nisu mogle da izađu iz hala zbog uskih izlaza, naveli su očevidci.

Vatra se mogla videti na kilometre daleko,navodi agencija Rojters.

Bangladeš ima oko 4.500 fabrika konfekcije koje izrađuju odeću za vodeće svetske brendove kao što su "Tesko", "Val-Mart", "Džej Si Penej", "Marks end Spenser", "H&M, "Karfur"i druge.

http://www.youtube.com/watch?v=PWmqEgMD5Xs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja