Incko razotkrio Margetića: Protiv Dodika nema istrage

Izmišljen proces

Incko razotkrio Margetića: Protiv Dodika nema istrage

Planeta -
U Nemačkoj se vodi istraga oko Hipo banke, ali to nije u vezi s porodicom Dodik, potvrdio je visoki predstavnik za BiH Valentin Incko, Milorad Dodik i Domagoj Margetić

BANJALUKA - Protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovog sina ne vidi se nikakav proces ni u Austriji ni Nemačkoj u vezi sa Hipo bankom, potvrdio je visoki predstavnik za BiH Valentin Incko.

Visoki predsednik za BiH iznenađen je netačnim podacima novinara Domagoja Margetića koji je naveo da se proces protiv Milorada Dodika i sina vodi u Austriji i da je postupak pokrenuo austrijski državni tužilac Holuk. Incko tvrdi da je Holuk poslanik, a ne tužilac i da ga lično poznaje.

"Holuk nije austrijski tužilac, već poslanik", potvrdio je Incko.

"Zvao sam gospodina Holuka i pitao da li je pokrenuo postupak. Potvrdio mi je da ništa nije pokrenuo protiv Dodika", rekao je visoki predstavnik za BiH za bosanske medije.

Incko je potvrdio da je gospodin Holuk bio na čelu antikorupcijskog odbora, u regionalnom entitetskom parlamentu u Koruškoj i da je zahvaljujući njegovom radu jedan austrijski političar koji je bio upleten u aferu Hipo dobio pet godina zatvora.

Incko je potvrdio da se u Nemačkoj vodi istraga oko Hipo banke, ali to nije u vezi s porodicom Dodik, već za neke druge osobe.

http://www.youtube.com/watch?v=v20AqwiUGcM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track