Božja čestica i reper Psaj za Tajmovu ličnost godine!

Kandidati

Božja čestica i reper Psaj za Tajmovu ličnost godine!

Planeta -
Nagradu bi mogle da dobiju i članice ruske pank grupe "Pusi rajot", ekstremni sportista Feliks Baumbartner, ali i robot Kjuriositi na Marsu

NJUJORK - Uredništvo časopisa "Tajm" i ove godine će izabrati ličnost koja je obeležila proteklih 12 meseci, a najviše glasova čitalaca za "Ličnost godine" trenutno imaju predsednik Egipta Mohamed Mursi, severnokorejski lideri Kim Džong-un i pakistanska tinejdžerka aktivistkinja Malala Jusufzai.Za nagradu, koja se dodeljuje od 1927. godine, nominovani su, između ostalih, i američki predsednik Barak Obama, predsednik Sirije Bašar al-Asad, američka državna sekretarka Hilari Klinton i njen suprug Bil, bivši predsednik SAD, kao i izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Pored toga, nagradu bi mogle da dobiju i članice ruske pank grupe "Pusi rajot", južnokorejski reper Psaj, ekstremni sportista Feliks Baumbartner, dok su među "neobičnim" kandidatima Higsov bozon, tzv. "Božja čestica",

neregistrovani imigranti i najsavršenije robotsko istraživačko vozilo "Kjuriositi" koje ispituje teren na Marsu.Na listi su i britanski atletičar somalskog porekla Mohamed Fara, šampion ovogodišnje olimpijske trke na 10.000 metara i američki plivač Majkl Felps, najtrofejniji sportista u istoriji olimpijskog sporta.

Kome će uredništvo američkog časopisa ove godine dodeliti titulu ličnosti godine koja je najviše uticala na svetske vesti saznaće se u izdanju "Tajma" za 31. decembar, dok će konačni rezultati ankete u kojoj učestvuju čitaoci biti objavljeni 14. decembra.

Nagradu "Ličnost godine" američkog časopisa, koja je ranije nosila naziv "Čovek godine", 1938. je dobio nacistički vođa Adolf Hitler, a 1939. i 1942. ruski državnik Josif Visarionovic Staljina.

Jedina ličnost koja je tri puta ponela ovu titulu je američki predsednik Teodor Ruzvelt - 1932, 1934. i 1941. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track