Škola i čeličana stradale u udaru tornada u Italiji
Foto: Reuters

Protutnjao

Škola i čeličana stradale u udaru tornada u Italiji

Planeta -
Povređeno je šestoro đaka i dvadeset radnika, a jak vetar jednog je sa krana bacio u more

RIM - U snažnom tornadu koji je danas pogodio jug Italije najviše su stradale čeličana ILVA u Tarantu i obližnja škola, a 20 radnika je lakše povređeno, jedan se vodi kao nestao, dok je šest učenika takođe lakše povređeno.

Nestali radnik čeličane ILVA radio je na kranu u luci u Tarantu kada ga je jak olujni vetar bacio u more. "Ronioci ga traže", rekao je AFP-u Lino Ursi, portparol gradonačelnika Taranta.

Jaki vetrovi su uništili deo dimnjaka ove fabrike i eksplozije se mogu čuti unutar same zgrade, saopštili su zvaničnici. Regionalni zvaničnik za vanredne situacije, Fabiano Amati, kazao je da je olujni vetar pogodio i obližnju školu te da je šestoro lakše povređeno.

Fabrika ILVA, najveća čeličana u zapadnoj Evropi, zatvorena je od ponedeljka zbog dugog spora oko nivoa zagađenja, napominje francuska agencija.

Sama kompanija je precizirala da je tornado naneo "veliku materijalnu i strukturalnu štetu" ovoj fabrici.

Nevremenom je, takođe, pogođen italijanski region Toskana, drugi put za dve sedmice. U mnogim njenim delovima ulice su poplavljene, pa i u Firenci i u provinciji Groseto.

U drugim delovima Italije, visoki talasi prekinuli su linije trajekta u napuljskom zalivu, a voda je poplavila delove istorijskog srca Venecije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track