Bombaši samoubice napali NATO bazu, 12 mrtvih

Nema mira u Agvanistanu

Bombaši samoubice napali NATO bazu, 12 mrtvih

Planeta -
Talibanski portparol je rekao da je više talibana jutros napalo američku bazu u Džalalabadu i naneta je velika šteta neprijatelju, dok je portparol lokalnog načelnika policije potvrdio da su bila najmanje četvorica napadača u dva vozila

KABUL - U više samoubilačkih bombaških napada talibanskih pobunjenika i dvočasovnoj borbi s američkim i avganistanskim snagama ispred baze NATO kod grada Džalalabada, na istoku Avganistana, ubijeno je 12 ljudi i ranjeno nekoliko koalicionih vojnika.

Lokalni policijski zvaničnici rekli su da je 12 tela u avganistanskim policijskim i vojnim uniformama pronađeno oko ulaza u vazduhoplovnu bazu, ali za sada nije jasno da li su žrtve zapravo talibani koji često izvode samoubilačke napade u uniformama avganistanskih snaga bezbednosti.

"Bilo je više napada bombaša samoubica", potvrdio je major Martin Krajton, portparol međunarodnih snaga ISAF predvođenih NATO savezom.

On je kazao da je poginuo jedan pripadnik avganistanskih snaga bezbednosti i da je ranjeno više vojnika NATO.

Talibanski portparol Zabihula Mudžahid potvrdio je da je više talibana "jutros napalo američku bazu u Džalalabadu i naneta je velika šteta neprijatelju".

Portparol lokalnog načelnika policije Hazrat Husein Mašrekival rekao je da su bila najmanje čcetvorica napadača u dva vozila.

Prema njegovim rečima, prvo vozilo je eksplodiralo na kapiji baze, a čuvari su pucali na drugo vozilo, koje je takođe dignuto u vazduh, preneo je AP.

I avganistanske vlasti i portparoli NATO rekli su da napadači nisu uspeli da uđu u bazu. Za sada nema podataka o eventualnim civilnim žrtvama, rekao je Mašrekival.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja