Pohapšene kolovođe nemira u Ljubljani
Foto: Rojters

Pobuna

Pohapšene kolovođe nemira u Ljubljani

Planeta -
Svi uhapšeni imaju dosije. Šef ljubljanske policije obelodanio da je nemire organizovalo nekoliko desetina osoba, kojima se pridružilo više stotina huligana
1 / 6 Foto: Rojter

LJUBLJANA - Slovenačka policija saopštila je da je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su organizovale nemire na protestima u Ljubljani u petak, navodeći da svi uhapšeni imaju kriminalnu prošlost.

Kako je prenela agencija STA, policija je saopštila da se neće zadovoljiti onesposobljavanjem organizatora pobune, već će, kako se dodaje, učiniti sve kako bi dokazala njihova krivična dela i izvela ih pred lice pravde.U saopštenju se dodaje da će osumnjičene, koji su uhapšeni u nedelju, u roku od 48 sati saslušati istražni sudija.

Šef ljubljanske policije Stanislav Veniger je obelodanio da je nemire na protestima organizovalo nekoliko desetina osoba, kojima se pridružilo više stotina huligana, dodajući da je istraga policije još u toku.

Demonstracije u Ljubljani su se u petak, iz mirnog okupljanja oko 10.000 ljudi protiv slovenačke elite i nezadovoljstva socijalnim stanjem u državi, pretvorile u nasilje koje je trajalo do kasno u noć.

Povređeno je više desetina osoba, među kojima i 11 policajaca, a privedeno je više od 30 demonstranata, koji su u subotu pušteni kućama.

Policija je prvi put u slovenačkoj istoriji u petak koristila vodeni top da bi rasterala izgrednike, podsetila je STA.Novi protesti građana zbog nezadovoljstva socijalno-ekonomskom situacijom i korumpiranim elitama najavljeni su za danas u slovenačkim gradovima Ljubljana, Maribor, Celje, Ptuj i Ravne na Koroškem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track