Najnovije vesti

Dva teretnjaka preprečila autoput Beograd-Zagreb
Foto: REUTERS

Kod Ivanić Grada

Dva teretnjaka preprečila autoput Beograd-Zagreb

Planeta
12:18h
Kamioni izazvali zastoj pošto su proklizali zbog letnjih guma

ZAGREB - Zbog snega, na autoputu Zagreb- Beograd, oko dva kilometra nakon Ivanić Grada u smeru ka istoku, nastao je danas zastoj u saobraćaju, jer su se dva teretna vozila isprečila preko puta, saopštila je zagrebačka policija.

Kamioni su se preprečili zbog klizanja, jer su imali letnje gume, na šta policija do tog slučaja nije reagovala, a nakon toga izdvaja takva vozila iz saobraćaja.

Policija je primila veliki broj poziva građana koji se nalaze u vozilima u koloni koja je nastala zbog blokade autoputa i ostaju bez goriva, hrane i vode.

U toku je organizovanje pomoći ljudima, navodi policija. Zbog neveremena u Hrvatskoj je blokiran saobraćaj i na drugim putevima, zagrebački aerodrom je zatvoren, kasne vozovi i autobusi.

Gradski saobraćaj u Zagrebu još nije normalizovan, a ulice nisu raščišćene, iako je na terenu oko 200 ekipa zimske službe koje su pre podne potrošile 500 tona soli.

Sneg koji je dostigao visinu od 40 santimetara, što je najviše od 1955. godine blokira kolovoze i tramvajske šine, a ne nekim mestima zastoje su prouzrokovali tramvaji u kvaru ili pukle strujne žice.

Uteha je što sneg polako slabi, ali meteorolozi za naredne dane najavljuju niske temperature i poledicu.Zbog nevremena su otkazani i neki skupovi, kao što su fudbalska utakmica Dinamo-Osijek koja je pomerena za februar 2013. i skup osnivača HDZ-a u Zagrebu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...