SEKSUALNI ZLOČIN: Savilu nabrojali 199 krivičnih dela

Smrt ga spasla zatvora

SEKSUALNI ZLOČIN: Savilu nabrojali 199 krivičnih dela

Planeta -
Jedan od najpopularniji voditelja u istoriji BBC umro je prošle godine u 84. godini, a za silovanje i seksualno zlostavljanje prvi put je optužen u oktobru ove godine, kada je to u jednoj tv emisiji iznelo pet žena

LONDON - Poznati voditelj BBC Džimi Savil za sada se sumnjiči za 199 krivični dela, među kojima je više desetina silovanja, sopštila je britanska policija, koja navodi da se radi o optužbama za seksualne zločine bez presedana u istoriji Velike Britanije.

Jedan od najpopularniji voditelja u istoriji BBC umro je prošle godine u 84. godini, a za silovanje i seksualno zlostavljanje prvi put je optužen u oktobru ove godine, kada je to u jednoj tv emisiji iznelo pet žena.

Posle toga je krenula prava lavina i policija je svakodnevno bila bukvalno zatrpavana izjavama i svedočenjima Savilovih žrtava, od kojih su gotovo sve u vreme kada su zlostavljane bile maloletne.

Kompletan spisak krivičnih dela koja se Savilu stavljaju na teret biće objavljen početkom naredne godine, a policija je danas dala kratki pregled tog dosijea.

Svedočenja žrtava uzeta su u 17 regionalnih policijskih uprava i za sada je evidentirana 31 prijava za silovanje, a izjave je dalo ukupno 450 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track