Dva zatvorenika pobegla kroz prozor ćelije sa 20. sprata

Kao na filmu

Dva zatvorenika pobegla kroz prozor ćelije sa 20. sprata

Planeta -
Istražitelji su u njihovoj ćeliji naišli na razbijen prozor, na kojem se nalazila samo jedna šipka za koju je bio vezan konopac, napravljen od zatvorske posteljine

ČIKAGO - Dva pljačkaša banaka pobegla su iz višespratnog zatvora u Čikagu, prošavši kroz uzan prozor ćelije i spustivši se niz 20-ak spratova, uz pomoć improvizovanog konopca vezanog za šipku na prozoru, a za njima je pokrenuta masovna potera.

Vlasti Korektivnog centra "Metropoliten" su u utorak prilikom redovne kontrole u pet sati ujutru ustanovili da Džozef "Džouz" Benks (37) i Kenet Konli (38) nisu u svojoj ćeliji, saopštio je portparol američke Službe za sprovođenje federalnog zakona Belkis Kantor.

Policijski helikopteri i jedinice sa psima su u velikom broju raspoređeni u toj oblasti tek više od tri sata kasnije, nešto posle osam sati, pa je nejasno u koje vreme su tačno zatvorenici pobegli, prenosi AP.

Istražitelji su u njihovoj ćeliji naišli na razbijen prozor, na kojem se nalazila samo jedna šipka za koju je bio vezan konopac, očigledno napravljen od zatvorske posteljine, a u jednom dušeku su pronašli ostale šipke, kao i lažne metalne šipke.

Na krevetima zatvorenika nalazile su se gomile odeće i posteljine, nameštene tako da izgleda kao da su to tela.

Sve ukazuje da je reč o brižljivo isplaniranom bekstvu iz 27-spratnog zatvora, samo nedelju dana pošto je Benks na sudu obećao da će se osvetiti za izrečenu kaznu zbog optužbi da je opljačkao dve banke i pokušao da opljačka još dve.

Oba zatvorenika se suočavaju sa teškim zatvorskim kaznama i FBI tvrdi da bi ih trebalo smatrati naoružanim i opasnim.

Obojica su nosili narandžasta zatvorska odela, ali policija smatra da su se brzo presvukli u bele majice, sive pantalone i bele patike, a FBI veruje da se kriju u parku "Tinli", šumovitoj oblasti 40-ak kilometara južno od Čikaga.

Neke škole danas nisu radile pošto su roditelji učenika veoma uznemireni posle masakra u osnovnoj školi u Konektikatu prošlog petka.

Zatvor "Metropoliten" je jedan od retkih zatvora u svetu koji je smešten u oblakoderu, a eksperti kažu da je trouglasi oblik te zgrade osmišljen kako bi se čuvarima olakšao nadzor.Iz tog zatvora, sagrađenog pre skoro 40 godina, dosad je zabeleženo samo jedno bekstvo, sredinom 80-ih godina prošlog veka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track