Najnovije vesti

Kadirov: Depardije može da postane Čečen

Pozivnica

Kadirov: Depardije može da postane Čečen

Planeta
21:28h
Ukoliko rusko rukovodstvo donese pozitivnu odluku, mi bismo bili zadovoljni da u našoj zemlji stvorimo uslove dostojne velike figure u oblasti kulture, kazao je predsednik Čečenije Kadirov

GROZNI - Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov ponudio je državljanstvo francuskom glumcu Žeraru Depardijeu, koji je najavio da će se odreći francuskog zbog visokih poreza u svojoj zemlji, a nakon što se glumac, po svemu sudeći, našalio da je dobio pasoš od ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Ne nameravam da govorim o njegovim postupcima, ali mogu sam da kažem da smo spremni da prihvatimo velikog umetnika", rekao je Kadirov novinarima.

"Znam da je Depardije zainteresovan da se nastani u Rusiji. On ne isključuje mogućnost da zatraži rusko državljanstvo", dodao je Kadirov.

"Ukoliko rusko rukovodstvo donese pozitivnu odluku, mi bismo bili zadovoljni da u našoj zemlji stvorimo uslove dostojne velike figure u oblasti kulture", kazao je Kadirov.

Depardije je u oktobru prisustvovao koncertu u Groznom povodom rođendana Kadirova i na bini rekao na slabom ruskom "Slava Groznom, slava Čečeniji...slava Kadirovu".

Francuski list "Mond" je u utorak na vebsajtu stavio izjavu neimenovanog Depardijeovog prijatelja da mu je glumac navodno rekao: "Putin mi je već poslao pasoš", mada izgleda da je to bila njegova šala.

Putinov predstavnik Dmitrij Peskov je rekao za AFP da o tome nije ništa čuo i da se umetnik verovatno našalio.

Depardije, koji je zbog visokih poreza odlučio da se preseli u Belgiju, u nedelju je najavio da će se odreći francuskog pasoša i uzeti belgijski u znak protesta zbog toga što francuska socijalistička vlada uvodi nove visoke poreze za bogataše.

Francuski premijer Žan-Mark Aro je za Depardijea rekao da je patetičan što se preselio u Belgiju kako bi izbegao plaćanje poreza u svojoj zemlji.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...