Kombijem punim eksploziva zaleteo se na bazu CIA

Avganistan

Kombijem punim eksploziva zaleteo se na bazu CIA

Planeta -
Tri avganistanska državljanina su ubijena i sedam je ranjeno

KOST - Bombaš samoubica ubio je danas tri civila u napadu na američku vojnu bazu, istu onu koju koristi američka obaveštajna agencija (CIA), a koja je bila meta napada i pre tri godine kada je ubijeno sedam američkih agenata.

Portparol avganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova Sedik Sediki rekao je da se radi o samoubilačkom bombaškom napadu u blizini ulaza u Visokooperativnu bazu Čapman u istočnom gradu Kost, kod granice sa Pakistanom.

"Tri avganistanska državljanina su ubijena i sedam je ranjeno. Nemamo, za sada, izveštaj o žrtvama koalicionih snaga", potvrdio je major Martin O"Donel, portparol NATO međunarodne bezbednosne pomoći (ISAF), prenela je agencija AFP.

Prema navodima ISAF-a, bombaš nije ušao u vojnu bazu već su žrtve, tri Avganistanca, bili izvan baze, koja je pored vojnog aerodroma, dodaje Rojters.

Od siline eksplozije prozori zgrada u gradu udaljenom oko četiri kilometara od mesta napada su se zatresli. Talibani su preuzeli odgovornost za napad u tom avganistankom istočnom gradu pošto su poslali bombaša samoubicu u kombiju prepunom eksploziva na vojnu bazu.

"Na meti su bili oni koji služe Amerikance u toj bazi", izjavio je portparol talibana Zabihulah Mudžahid, navodi britanska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track