PREVARANT: Uzimala pare za sahranu masakriranih đaka

Nema dušu

PREVARANT: Uzimala pare za sahranu masakriranih đaka

Planeta -
Nouel Alba koristila je svoj Fejsbuk nalog, telefonske pozive i tekstualne poruke da izvlači novac za troškove sahrane šestogodišnjeg Noe Poznera

NJUTAUN - Nouel Alba uhapšena je pošto se lažno predstavljala kao tetka žrtve masakra u osnovnoj školi u Njutaunu u Konektikatu, pokušavajući da izvuče novac tokom velike javne podrške nacije porodicama poginule dece i nastavnika.

Alba je koristila svoj Fejsbuk nalog, telefonske pozive i tekstualne poruke da izvlači novac, za ono što je navela, troškove sahrane šestogodišnjeg Noe Poznera, jedne od žrtava masakra iz osnovne škole "Sendi Huk" u Njutaunu.

Putem poruke na Fejsbuku od potencijalnih donatora Alba je pokušala da izvuče novac, tražeći da sredstava uplate preko PejPal naloga ili direktno na otvoreni bankovni račun. Poruka je postavljena na Fejsbuk 15. decembra, samo dan pošto je 20-godišnji Adam Lanza prvo ubio svoju majku u njihovom domu u Njutaunu pred nego što se uputio u osnovnu školu gde je ona radila i počinio masakr u kome je 20-toro male dece ubijeno i šestoro odraslih osoba.

Posle hapšenja, Alba je izašla pred sudiju u lokalnoj prestonici Hartfordu i puštena je da se brani sa slobode uz položenu kauciju od 50.000 dolara. Ukoliko bude proglašena krivom suočiće se sa, do pet godina robije i novčanom kaznom do 250.000 dolara za počinjenu prevaru.

"Hapšenje je oštra poruka da će FBI istražiti i privesti pravdi (sve) one koji počine internet prevaru za prikupljanje novca, posebno one prevare koje zloupotrebljavaju najugroženije u ovo vreme zajedničke tuge - rekao je specijalni agent FBI Kimberli Merc.

On je dodao da je beskrupulozno i pomisliti da porodice žrtava u Njutaunu i ožalošćena zajednica koje očekuju da im se pruži neka vrsta finansijske podrške i tešenja, postanu meta kriminalaca.

http://www.youtube.com/watch?v=m7TAJ-R_e-c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track