Prevrnuo se minibus, poginulo 5 mališana
Foto: Rojters

Opet tragedija u Kini

Prevrnuo se minibus, poginulo 5 mališana

Planeta -
Vozilo je bilo predviđeno za prevoz devet osoba, a u njemu se u trenutku nesreće nalazilo 20 ljudi

PEKING - Najmanje 10 osoba, među kojima petoro dece, poginulo je danas, kada se prevrnuo minibus prepun putnika na jugu Kine, a 10 osoba je povređeno, uključujući i bebu od tri meseca, čije stanje je kritično.Minibus je bio predviđen za vožnju devet osoba, a u njemu se u trenutku nesreće nalazilo 20 ljudi, javila je agencija Sinhua.

Ovo je još jedna u nizu nesreća na kineskim putevima u kojoj su deca bila žrtve, a pre samo nekoliko dana 11 dece predškolskog uzrasta stradalo je kad se prevrnuo kombi u kome su se vozili.

Prošle godine u novembru je 18 dece, takođe, predškolskog uzrasta poginulo u saobraćajnom udesu, što je izazvalo talas nezadovoljstva u javnosti, a premijer Ven Điabao je tada obećao da će vlasti izdvojiti više novca za prevoz u ruralnim područjima, posebno za vozila koja prevoze decu.

Uprkos obećanju slične nesreće nisu prestale, prenosi Rojters i podseća da je saobraćaj u seoskim oblastima u Kini opasan ako se ima u vidu dotrajalost autobusa i kamiona i nepoštovanje saobraćajnih pravila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track