Gurnula imigranta pod voz jer mrzi muslimane

Horor u Njujorku

Gurnula imigranta pod voz jer mrzi muslimane

Planeta -
Gurnula sam muslimana pod voz, jer mrzim Induse i muslimane. Još od 2001. kada su srušili kule "Bliznakinje", borim se protiv njih, rekla policiji Erika Menendez

NJUJORK - Jedna 31-godišnja žena, uhapšena je u Njujorku i optužena za ubistvo kao zločin iz mržnje, pošto je jednog Njujorčanina, imigranta iz Indije, gurnula pod voz u metrou, saopštile su danas vlasti. Njujorška policija uhapsila je Eriku Menendez iz Bronksa, optuživši je da je zločin počinila iz mržnje prema muslimanima i Indusima, objavila je kancelarija tužioca u Kvinsu.

"Gurnula sam muslimana pod voz, jer mrzim Induse i muslimane. Još od 2001. kada su srušili kule "Bliznakinje", borim se protiv njih", rekala je Menendezova policiji. Ukoliko bude osuđena, Menendezovoj preti kazna od 25 godina zatvora do doživotne robije, prenele su agencije.

Žrtva, 46-godišnji Sunando Sen, rođen je u Indiji, živeo je u Kvinsu i u Njujorku je držao štampariju. Incident se dogodio u četvrtak uveče, na jednoj od stanica na liniji broj sedam u Kvinsu. Prema rečima svedoka, Menendezova je, pričajući sama sa sobom dok je hodala platformom u metrou, iznenada gurnula Sena pod voz koji je nailazio. Žrtva joj je bila okrenuta leđima i nije je primetila.

Na snimku koji je zabeležila kamera za nadzor, vidi se i kako žena beži sa lica mesta."Optužena je za ono što za svakog putnika podzemne železnice predstavlja najgoru noćnu moru - da ga neko iznenada i okrutno gurne na putanju voza koji nailazi", naveo je u saopštenju tužilac okruga Kvins Ričard Braun. "Žrtva je očigledno bila okrenuta leđima i nije imala nikakvu šansu da se brani. Pored toga, izjave pune mržnje koje je optužena dala u vezi sa ovim slučajem, u civilizovanom društvu nikako ne mogu biti tolerisane", dodao je Braun.

Senova smrt podsetila je na pogibiju 58-godišnjeg muškarca, koji je 3. decembra takođe gurnut na šine, tokom tuče s jednim krajnje rastrojenim čovekom na stanici metroa na Menhetnu. Napadač je kasnije proglašen krivim za ubistvo.List Njujork post objavio je na naslovnoj strani fotografiju čoveka na šinama samo nekoliko sekundi pošto ga je udario voz, koja je izazvala bes u javnosti, između ostalog i zato jer žrtvi niko nije pomogao. Njujorški metro svakodnevno koristi nekoliko miliona ljudi, ali su incidenti ovog tipa retki. Pre događaja od 3. decembra, nešto slično desilo se 2010. godine, ali je žena koju je voz udario preživela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track