Al Kaida: Tri kilograma zlata za glavu ambasadora
Foto: Kurir

Ucenjena glava

Al Kaida: Tri kilograma zlata za glavu ambasadora

Planeta -
Za ubistvo ambasadora SAD ponuđeno tri kilograma zlata, koje vredi 160.000 dolara. Grupa ističe da će svako za ubistvo nekog američkog vojnika na teritoriji Jemena dobiti 23.000 dolara

SANA - Ogranak Al Kaide u Jemenu ponudio je da plati više desetina hiljada dolara za svakog ko bude ubio američkog ambasadora u Sani ili američkog vojnika u ovoj zemlji.

U audio-snimku koji je producirao medijski ogranak ove grupe - Fondacija Al Malahem - a koji je postavljen na vebsajtove koje koriste ekstremisti, navodi se da je za ubistvo ambasadora SAD ponuđeno tri kilograma zlata, koje vredi 160.000 dolara, javio je AP.

Grupa ističe da će svako za ubistvo nekog američkog vojnika na teritoriji Jemena dobiti 23.000 dolara, da nagrade važe šest meseci i da su ponuđene kako bi se "muslimanska nacija podstakla na džihad".

Vašington smatra Al Kaidu u Jemenu najopasnijim ogrankom ove terorističke organizacije.

Jemenska vojska je uz pomoć američkih vojnih stručnjaka prošle godine uspela da povrati kontrolu nad južnom teritorijom u kojoj deluju ekstremisti koji, međutim, nastavljaju da izvode smrtonosne napade na pripadnike snaga bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track