U Grčkoj uhapšeno 35 krijumčara droge, vođe dvojica Albanaca

U Grčkoj uhapšeno 35 krijumčara droge, vođe dvojica Albanaca

Planeta -
Prema saopštenju policije u Solunu, grupu su predvodila dvojica Albanaca, a procenjuje se da su krijumčari distribuirali najmanje 400 kilograma marihuane, 20 kilograma heroina i kilogram kokaina iz balkanskih zemalja u Grčku

ATINA - U akciji grčke policije protiv krijumčara narkotika uhapšeno je 35 ljudi, a protiv 57 osoba će biti podnete krivične prijave.

Prema saopštenju policije u Solunu, grupu su predvodila dvojica Albanaca, a procenjuje se da su krijumčari distribuirali najmanje 400 kilograma marihuane, 20 kilograma heroina i kilogram kokaina iz balkanskih zemalja u Grčku.

Hapšenja su sprovedena u okviru jedne od najvećih operacija ove vrste u zemlji, koju je policija započela juče u Solunu, gradu Volosu, u centralnom delu Grčke, i Agrinio, na zapadu zemlje.

Među uhapšenima se nalazi ukupno sedam policajaca, uključujući šefa odeljenja za borbu protiv narkotika u Volosu, a od osoba protiv kojih će biti podnete krivične prijave, 43 su aktivni članovi grupe krijumčara, dok su 14 saradnici.

Protiv svih 35 uhapšenih, koji su se pod jakim merama bezbednosti pojavili danas u tužilaštvu u Solunu, podnete su optužnice, navodi grčka agencija.

Istraga o ovoj kriminalnoj grupi počela je pre 10 meseci, a između ostalog, snimani su razgovori policajaca i krijumčara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja