Hilari se vraća, a nagovaraju je da se povuče
Foto: REUTERS

Muke po Klintonovoj

Hilari se vraća, a nagovaraju je da se povuče

Planeta -
Hilari Klinton je u sredu otpuštena iz jedne njujorške bolnice, tri dana nakon što su joj lekari dijagnosticirali krvni ugrušak, na kontrolnom pregledu zbog kontuzije koju je zadobila prilikom pada u decembru

VAŠINGTON - Američki Stejt department saopštio je da će se državna sekretarka Hilari Klinton (65) sledeće nedelje vratiti na posao, nakon što je bila podvrgnuta lečenju zbog krvnog ugruška u glavi.

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland rekla je da se Klinton odmara kod kuće, ali da je u kontaktu sa svojim saradnicima da "zvuči odlično" i da je "orna za akciju". Nuland je ponovila da se Klintonova raduje povratku u svoju kancelariju u Vašingtonu sledeće sedmice, iako precizan termin još nije utvrđen. Lekari su državnoj sekretarki savetovali da do daljnjeg izbegava međunarodna putovanja.

Hilari Klinton je u sredu otpuštena iz jedne njujorške bolnice, tri dana nakon što su joj lekari dijagnosticirali krvni ugrušak, na kontrolnom pregledu zbog kontuzije koju je zadobila prilikom pada u decembru. Doktori su tromb tretirali antikogulantima.

Saopštenjem Stejt departmenta prekinuta su nagađanja da li će se Klintonova, posle gotovo mesec dana odsustva sa posla zbog medicinskih tegoba, uopšte vratiti na dužnost, pošto je ona ranije najavila da će napustiti tu funkciju kada počne drugi mandat predsednika Baraka Obame, krajem januara.

Njene zdravstvene tegobe nametnule su i pitanje njene političke budućnosti i da li i dalje gaji ambicije da se kandiduje na predsedničkim izborima 2016. godine, pošto su joj i mnogi istaknuti članovi Demokratske partije sugerisali da preispita tu nameru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track