Policija blokirala avion sa tonom zlatnih šipki
Foto: Rojters

Istambul

Policija blokirala avion sa tonom zlatnih šipki

Planeta -
Turske vlasti prizmljile teretnu letelicu koja je prevozila tonu i po zlatnih šipki iz Gane za koje se sumnja da su bile namenjene Iranu

ISTAMBUL- Kargo avion Erbas A 300 turske kompanije ULS blokiran je od utorka na međunarodnom aerodromu u Istambulu sa tonom i po zlata koje je navodno bilo namenjeno iz Gane za Iran.

Erbas A300 na letu iz Gane i Dubaija prema Teheranu presretnut je i nateran da se prizemlji na aerodrome Ataturk zbog problema sa gorivom.

Pregledom papira uočeno je da nedostaju neki dokumenti, a kada je otkriveno zlato, letelica je blokirana, a tovar zapečatiran, dok oko aviona policija je rasporedila jake snage, kao bi bio sprečen pokušaj nelegalnog poletanja ili krađe zlata.Turski mediji pretpostavljaju da je teret u zlatnim šipkama ustvari Ganino plaćanje Iranu, koji je pod međunarodnim sankcijama zbog svog nuklearnog programa i leteo je preko Dubaija da izbegne pažnju svetske javnosti.

Turske vlasti i funkcioneri avio kompanije nisu kometarisali otkud u letelici zlatne šipke i da li je avion bio namnjen u Iran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track