ODBRANIO TITULU: Izabran 170. ciganski car
Foto: Dnevni Avaz

(Ne)parlamentarni izbori

ODBRANIO TITULU: Izabran 170. ciganski car

Planeta -
Novi regent Aleksandar Brajić (23), koji je laskavu titulu poneo drugu godinu za redom, obećao je da će pomagati siromašne i miriti zavađene Rome

BOSANSKA DUBICA - Prošlogodišnji 169. ciganski car Aleksandar Brajić (23) iz Bosanske Dubice i ove godine potvrdio je carsku titulu.

Na manifestaciju koja je održana u "Staroj čiviji" u Bosanskoj Dubici Brajić je došao s krunom i vratio se s njom kući, nakon trosatnog takmičenja u "zubanju", gde je potrebno prvi zubima zagristi jabuku koja se na koncu klati ispred takmičara.

Brajić, inače kuvar po zanimanju, obećao je da će pomagati siromašne i miriti zavađene Rome.

- Onoliko koliko je to u mojoj mogućnosti - carski skromno najavio je Brajić, presretan zbog činjenice da se nakon pobede još malo približio ocu Zoranu koji je krunu ciganskog cara nosio tri puta zaredom.

Na "zubanju" je učestvovalo osam takmičara, po dva Srbina, Bošnjaka, Hrvata i Roma. Pravila su vrlo stroga i nema provokacija, a za higijenski ispravnu igru brinu se sudije, koje jabuku svako malo zalivaju rakijom.

Pokrovitelji ovogodišnjeg izbora ciganskog cara koji su zajedno organizovali Udruženje građana "Zubanje 1843" iz Bosanske Dubice i etno-restoran "Stara čivija" bili su Opština Bosanska Dubica i Ministarstvo prosvete i kulture u Vladi RS.

Prikupljena sredstva biće uručena najsiromašnijim dubičkim Romima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track