MIting podrške Čavesu na dan inauguracije

Možda i dođe

MIting podrške Čavesu na dan inauguracije

Planeta -
Vlasti se suočavaju sa sve glasnijim kritikama zbog planova da na neodređeno vreme odlože Čavesovu inauguraciju sve dok on ne bude bio u stanju da položi zakletvu

KARAKAS - Državni vrh Venuecele pozvao je građane da masovno iskažu podršku obolelom predsedniku Ugu Čavesu i okupe se 10. januara, na dan kada bi trebalo da se održi njegova inauguracija.

"Svi građani Venecuele će doći ovde ispred predsedničke palate Miraflores, narod podržava našeg predsednika, narod podržava komandanta Čavesa", rekao je predsednik skupštine Venecuele Diosdado Kabelo.

Kabelo, koji je na čelu Čavesove Partije ujedinjenih socijalista Venecuele, najavio je da će masovnom skupu prisustvovati i šefovi nekih država i vlada, a dolazak je potvrdio predsednik Urugvaja Hose Muhika, preneo je AFP.

Vlasti se suočavaju sa sve glasnijim kritikama zbog planova da na neodređeno vreme odlože Čavesovu inauguraciju sve dok on ne bude bio u stanju da položi zakletvu, a danas je i katolička crkva upozorila vladu da bi kršenje Ustava bilo "moralno neprihvatljivo".

Glavna tužiteljka Silija Flores ranije danas je izjavila da će Čaves ostati šef države, čak i ako zbog bolesti ne bude u mogućnosti da 10. januara u Karakasu prisustvuje sopstvenoj inauguraciji.

Čaves, koji boluje od raka, nalazi se u Havani, gde je 11. decembra četvrti put operisan, posle čega je dobio plućnu infekciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track